Najaarsmarkt Pesse 2020

organiseert

rommel- en boekenmarkt

Op alle zaterdagen t/m 3 oktober 2020
Van 10.00 tot 15.00 uur
In de prachtig gerestaureerde Voorhofkerk
Hoogeveenscheweg 42 te Pesse

  • Leuke spulletjes *
  • Groot assortiment boeken*
  • Alles moet weg!!!!!

klaar voor verzending...

Meer hulp verzonden.

Op 12 juni is er weer een container afgezonden naar Gambia door de mensen van Goods for Gambia. In deze container hebben wij ook wederom een 21 dozen kunnen verschepen voor o.a. onze hulp aan Bulock en de Bethel Church. Hierin zaten onder meer een heleboel schoolspullen en veel kleding. Ook een doos vol optiek is toegezonden aan Doctor Omar Sey.

Hulp in corona-tijd.

Op verzoek van Rev. Patrick Taylor van de Bethel Kerk heeft de Stichting een bijdrage gedaan aan de leverantie van zakken rijst, flessen olie en zakjes uien aan de arme mensen in het dorp Buffulato en de wijk rond de kerk in Serekunda. Een genoegen is het te zien, dat we daarin mogen meewerken aan een stukje verlichting in deze moeilijke periode. De dankbaarheid is groot en dit versterkt de band met de bevolking in deze omgeving. In Buffulato zijn geen voorzieningen, hier in de omgeving wil de Bethel Outreach Ministeries van dominee Patrick Taylor en zijn vrouw Jamesetta graag een nieuwe gemeenschap opbouwen met een school en een kerkje.

Op de foto’s zien we Patrick bij het uitdelen, de verstrekte goederen en hoe de bevolking de gekregen spulletjes mee naar huis neemt.

De Stichting heeft plannen in overweging om in de omgeving een (nieuwe) school te gaan bouwen. De locatie is reeds enkele malen bezocht en ideeën worden uitgewerkt. De Stichting is bezig voldoende (financiële) middelen hiervoor te verkrijgen.

Prachtige giften.

In de afgelopen paar maanden van 2020 zijn er, ondanks de lock-down situatie in ons land, toch nog een paar schitterende financiële bijdragen binnengekomen. In Meppel, in de winkel bij Heppie Kado hebben ze voor ruim 625,= euro aan voornamelijk boeken verkocht ten gunste van onze Stichting. Hartelijk dank voor de inspanningen! Ook onze gedreven “internet-verkoopster” Betty heeft dit jaar al weer maar liefst voor een prachtig bedrag van 1750,= euro weten te verkopen. Schitterend werk! En iedereen bedankt voor de inbreng en medewerking aan deze geweldige resultaten. Dit hadden we niet gedacht in deze tijden van “onwerkbaarheid” en annulering van evenementen. Hiermee krijgen we toch weer een goede hoop voor het kunnen realiseren van onze doelen.

Transport goederen.

Afgelopen week hebben we weer een hoeveelheid dozen met inhoud ingeleverd voor verscheping bij “Goods for Gambia”, onze vaste transporteur. We hebben een aantal dozen gevuld met schoolspullen voor de school in Bulock en de Bethel School, een doos gevuld met optiekmateriaal voor Dr. Omar Sey en dozen met kleding voor Rev. Patrick Taylor om uit te geven aan de armsten in de community. We zijn erg dankbaar voor de gulle gevers van de spullen. En uiteraard onze sponsor ECHauto’s voor het financieren van de transporten. Ook zijn er nog enkele persoonlijke zendingen bijgevoegd. Mocht u ook nog spullen hebben te verzenden of wilt u ons steunen hierbij, neem even contact op met ons.

Statiegeldactie AH Offerein

Bij de beide filialen van Albert Heijn Offerein in de winkelcentra De Weide en De Nije Nering wordt een statiegeldactie gehouden in de maand april. De opbrengst van uw ingeleverde statiegeld kan worden gedoneerd ten behoeve van de Stichting De Regenboog voor Gambia. We zijn uiteraard de Heer Offerein erg dankbaar voor deze mooie aanbieding.                        Doet u mee en helpt u ons door uw bonnetje te doneren?

Helaas: is het weer zo ver!

Het bestuur heeft in navolging op het succes van afgelopen jaar weer een “dineravond” in de Molenhoeve in voorbereiding. Het zal weer een avond worden met een overheerlijk buffet en een gezellige invulling. Natuurlijk zal er de nodige aandacht worden besteed aan de acties en de plannen van de Stichting voor de komende tijd.

Helaas, vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben we deze activiteit moeten annuleren. Het bestuur zal trachten dit grootse festijn alsnog op de agenda te zetten voor het najaar.

Financieel jaaroverzicht 2019.

In de rubriek “Financiële Verantwoording” is de jaarrekening over 2019 gepubliceerd. Het afgelopen jaar hebben we weer een mooi resultaat behaald. Alle donaties, acties en kleinere verkopen heeft opgeleverd, dat het saldo van de Stichting een mooie stijging heeft gemaakt.  We verheugen ons erop dit resultaat te kunnen omzetten in daadwerkelijke hulp in Gambia. Voorshands zijn we nog bezig met de afwikkeling van de bouw in Bulock, maar de plannen voor de bouw van een school in de omgeving van Farato zijn in ontwikkeling. 

Avondje uit? Jammergenoeg is deze avond afgelast!

We kregen een heel leuk aanbod van toneelvereniging “Ontspanning” uit Drogteropslagen / Alteveer. Zij bieden ons de leuke toneeluitvoering “Het onrustige rusthuis” aan waarvan de opbrengst toekomt aan de Stichting. We zijn wel in voor een gezellig avondje uit met humor en zullen er dan ook nog wat andere activiteiten aan toevoegen om te zorgen, dat het aangename en het nuttige goed met elkaar worden verenigd! Komt U ook?

Helaas hebben we vanwege de richtlijnen tav het coronavirus deze avond moeten afgelasten. Met de toneelvereniging is afgesproken, dat we in het najaar een nieuwe poging zullen ondernemen met een nieuw toneelstuk. We hopen op uw begrip voor deze beslissing.

Jaarwisseling 2019 / 2020.

Inmiddels is de jaarwisseling naar 2020 weer een feit.  De Stichting kijkt terug op weer een enerverend jaar met vele activiteiten en een prachtige ondersteuning door velen die het werk van onze Stichting zeer waarderen. We zijn uiteraard heel gelukkig met de bijdragen die sponsoren, aandeelhouders, vrijwilligers en alle andere geïnteresseerden het afgelopen jaar hebben geleverd. We hopen ook dit jaar weer veel steun te mogen ontvangen, dat spoort ons aan om door te gaan en daar putten we weer nieuwe energie uit voor ons werk.                         En natuurlijk wensen wij iedereen een zeer Gelukkig Nieuwjaar!