Even bijpraten…..

In het jaar 2018 hebben we veel dingen kunnen waarmaken, waar we dankbaar voor mogen zijn.

In januari hebben we 20 bananendozen naar het Hart House (instelling voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking) kunnen verschepen met kleding, handdoeken, lakens enz. Ook zijn nog een stapelbed, box en ledikantje meegegaan. Bovendien nog 30 dozen met verband, kleding, schoolmateriaal enz.

In februari vond onder grote belangstelling van de lokale bevolking en vele genodigden de opening plaats van “onze” medische post. Op dit moment werken hier een arts en 2 verpleegkundigen. De lokale vrouwen zorgen voor het schoonhouden van het gebouw. Tevens zijn de mannen bezig met de laatste stenen voor de omheining van de post, hetgeen zeer nodig is. Door het regenseizoen waren de wanden van de septictank ingestort en deze worden opnieuw weer opgebouwd.

Tijdens onze reis in februari kwamen we in aanraking met een jongetje, dat een groot gezwel in zijn buik had. Na veel onderzoeken hebben wij het jochie kunnen laten opereren en voorzien van medicatie. In november is hij voor controle naar het ziekenhuis terug geweest, het gaat prima met hem, het is een vrolijk en goed spelend ventje.

In juni is er voor de eerste keer een Bajesmarkt georganiseerd met vrijwilligers in Veenhuizen, voor de ingang van het Gevangenismuseum. Daarna is er een vrijwilligersgroep actief gebleven in de regio Veenhuizen / Norg binnen de Stichting.

In november hebben we weer 20 dozen met o.a. nieuwe schoentjes, kleding en medicatie verscheept en eind december kwam dit aan als kerstcadeautje. Hoe mooi!!!!!

Na een verkenningsreis in mei is in Koekange / Berghuizen (Ruinerwold) een actiegroep gestart binnen de Stichting.

In de winkel van Heppie Kado, bij Samen Vooruit in Meppel verkopen ze voor ons houtsnijwerk en boeken. Te vinden aan het Zuideinde 18, 7941GH Meppel!

Zonder alle acties en giften hadden we dit (financieel) niet kunnen realiseren. Wij danken daarom al onze vrijwilligers voor hun inzet en al onze sponsoren voor hun bijdrage.

Uiteraard wensen we iedereen een gezegend 2019!!!