Groot(s) feest in Bulock!!

nieuw  DSC06233   DSC_0161

Het is Maandag 26 maart…… een heugelijke dag voor een hele grote groep mensen. Met name ook de gemeenschap in het dorp Bulock en de regio er omheen. Vandaag wordt immers hun nieuwe Medisch Centrum overgedragen! De groep van de Stichting De regenboog voor Gambia zal deze dag speciaal naar het dorp komen om op feestelijke wijze de sleutels te overhandigen aan de ver-tegenwoordigers van het Bulock Development Committee, de groep die verantwoordelijk is geweest voor de hulp tijdens de bouw, in aanwezigheid van vele hoogwaardigheids-bekleders; zoals de Alkalo’s (burgemeesters), de regio Chiefs, de regionale vertegenwoordiger van het Ministerie van Gezondheid, de Gouverneur van de regio, de onderminister van het Ministerie van Gezondheid, de regionale commandanten van leger en politie en uiteraard in aanwezigheid van vele bewoners, die straks van dit Centrum gebruik moeten gaan maken als het nodig is……

DSC_0174   DSC_0175    DSC_0178

Het is een feestje geworden…….dat was ook wel te verwachten. Maar het onverwachte zat hem die dag toch wel in een lawaaiig momentje, toen iedereen dacht, dat er een ongelukje was gebeurt vlak bij het dorp op de snelweg….., maar nee, het bleek het binnenrijden van een ambulance-wagen te zijn, die door de Stichting Wheels for Africa werd aangeboden aan het Medisch Centrum.

DSC_0164   DSC_0166

Tevens werden er die dag de eerste lading medicijnen aangeboden door een Belgische Stichting, die ook al een tijdje werkzaam is in de regio. Al met al een happening om erg blij van te worden! Ook wordt je dan warm van het feit, dat niet alleen de plaatselijke imam een gebed uitspreekt, maar er ook gelegenheid is voor de jonge christelijke predikant in het dorp om het Onze Vader uit te spreken! De (jonge) arts en verpleegkundige waren al aangesteld voor het Centrum, dus konden ze dezelfde dag al aan de slag…hetgeen donderdags al bleek tijdens een kort bezoekje op de weg terug van onze dagtrip: er waren reeds 25 patiënten geholpen. Het draait dus al!! Mooi is dat. Iedereen blij!

DSC_0179        DSC_0198     DSC_0196