Jaarverslag 2015.

Verkenningsreis:   We begonnen onze activiteiten dit jaar met de bekende verkenningsreis naar Gambia. De 20 deelnemers zijn vertrokken op vrijdag 20 februari voor een reis van een week. Er zijn slechts 4 deelnemers nog een weekje extra gebleven. Het logeeradres was deze keer het Sarges Hotel in het centrum van Kololi. Op 21 mrt is er een gezellige reünie gehouden om de ervaringen en de foto’s aan elkaar door te geven.

Voorjaars boekenmarkt: De eerste boekenmarkt werd ook deze keer in het voorjaar gehouden en wel op zaterdag 13 juni. Er werd vooriedere leesliefhebber weer een groot scala aan geboden. Iedereen kon uit zijn of haar favoriete rubriek wel een aanvulling voor de leestafel aankopen.

Fruitplukactie: Vlak na de zomer hebben we voor de eerste keer een fruitplukactie opgezet. Bij een fruitteeltbedrijf, van de familie Wullems, in Kraggenburg in de Flevopolder konden we met twee ploegen van 4 personen per dag komen fruitplukken. 50 vrijwilligers hebben meegeholpen om tesamen in 27 dagen zo’n 165.500 kg peren en appels te deponeren in de kisten. Mooi werk!

Fancy Fair: Er moest een dagje worden overgeslagen met het fruit plukken, dit vanwege de op zaterdag 3 oktober uitgeschreven Fancy Fair voor de Stichting. Het zelfgeplukte fruit vond naast de andere “huisgemaakte” lekkernijen en de overige handelswaar en het Rad van Avontuur vele kopers. De verkoop was een waar succes, wat niet kon worden gezegd van het “rondje om de kerk”.

Gambiaanse kerkdienst: Ook tijdens de plukactie werd er nog een kerkdienst in Gambiaanse vorm gehouden in de Hoofdstraatkerk op zondag 25 oktober. Ds. Ridderbos had zich prima ingeleefd in de sfeer, evenals het “huiskoor” van Julia Hartman. Het nummer “You raise me up” is wel de topper van de dag geworden, misschien wel het lijflied voor de Stichting.

Kerstmarkt: Op vrijdag 18 en zaterdag 19 december is de Kerstmarkt gehouden. Op vrijdagavond was het natuurlijk extra gezellig vanwege de Noorder Lichtjesparade. Een bonte stoet van verlichte wagens of individuele uitmonsteringen. Prachtige afsluiting van de koopavond en daarom juist extra goed voor de uitermate gezellig ingerichte kerstmarkt. Vele echte kerstinkopen konden worden gedaan op de “warme” markt waar van alles aan kerstartikelen werd aangeboden.

Het jaar heeft weer een aardig beroep gedaan op de inzet van de vrijwilligers, die we dan ook erg dankbaar zijn voor hun belangeloze bijdrage. Ook zonder de bijdrage van onze sponsoren was dit jaar niet tot zo’n schitterend jaar gekomen. Dank aan allen!!!

We wensen iedereen een gezegend nieuw jaar!