Jaarverslag 2016.

Verkenningsreis: Begin van het jaar is er weer een verkenningsreis  met  14  personen geweest van 26 februari t/m 4 maart 2016. Onze accommodatie was deze keer Palm Beach in Kotu. Van de deelnemers gingen 6 personen 1 week mee en  8  personen 2 weken. We hebben al onze bekende projecten bezocht met de groep en hebben weer veel indrukken opgedaan. Ook konden we persoonlijk een heleboel meegebrachte goederen afgeven aan de beoogde doelen. Het was weer een zeer geslaagde onderneming.

Appeltaartactie: Deze werd gehouden  van 9 mei t/m 24 mei.  Geleverd  400  appeltaarten en deze zijn nagenoeg allemaal verkocht, het restant is verkocht in de weken erna, zodat het eindresultaat is, dat alles is verkocht.

Boekenmarkt:  Op zaterdag 11 juni is er een grootse verkoop van boeken gehouden op het plein voor de Hoofdstraatkerk. Deze heeft duidelijk aan een vraag voldaan gezien de mooie opbrengst die we mochten ontvangen. Voor herhaling vatbaar.

Appels en perenpluk: Van 14 september t/m 16 oktober hebben we in totaal  23 dagen geplukt met  4 personen per dag.  Een hele organisatie, maar de 20 vrijwilligers hebben erg intensief meegeholpen. Betaling was per gewerkt uur + kilometer vergoeding per auto. We bedanken de Fa. Besseling in Kraggenburg voor de mogelijkheid.

Fancy-fair:  Tegelijk met de fruitplukactie moest er voor zaterdag 24 september de jaarlijkse Fancy Fair worden georganiseerd. Daarvoor hadden we ook de verkoop van 300 KG appels en 300 KG peren “van eigen pluk”. We hebben gelukkig alles verkocht. Daarnaast was er natuurlijk de gebruikelijke verkoop van tweede hands goederen, de boeken, de knieperties, de bloemstukjes en het Rad van Avontuur, het was weer een bont feest!

Kerstmarkt 17 december:  Slotaccoord van het jaar was de Kerstmarkt, die samenviel met de Noorder Lichtjesparade. Nieuw was de verkoop van 150 zakken stoofperen van 2,5 KG= 375 KG aangekocht bij de firma Besseling. Gezellige sfeer en leuke aankleding, mede dankzij de hulp van vele sponsoren. De opzet was weer geslaagd en het resultaat prima in orde.

Dank zij al onze trouwe vrijwilligers en de steun van onze sponsoren kijken we terug op een prachtig jaar. Het geeft ons weer moed voor volgend jaar!

                      Bedankt allemaal, gelukkig 2017!! 

31 december 2016.