Logo Stichting en betekenis.

Logo-deregenboogvoorgambia bewerkt

Het logo van de Stichting De regenboog voor Gambia is een weergave van een kleine jongen, die uitkijkt over de oceaan, waarboven een regenboog is te zien. Het lijkt alsof de jongen staat te wachten op iets. Misschien wel hulp….? De regenboog geeft aan, dat het een vruchtbare periode is en hij natuurlijk niet verloren is, maar hopen mag op een betere toekomst.

Bij dit logo hoort het volgende gedicht:

Zoals de regen de sterren verbergt,                                                                                 zoals de herfstmist de heuvels verbergt,                                                                        zoals de wolken het blauw van de lucht bedekken,                                                          zo verbergen de donkere gebeurtenissen van mijn lot                                                het schijnsel van uw gezicht voor mij.

Maar toch, als ik uw hand mag vasthouden in het donker,                                             is dat genoeg!                                                                                                                   sindsdien weet ik, dat, al mocht ik struikelen in mijn gaan,                                           U mij niet laat vallen!

Op basis van deze gedachten wil het Bestuur in The Gambia een helpende hand bieden en daarmee een stukje licht laten schijnen over het donkere lot van de armste mensen in dit land.