Project: Medisch Centrum Bulock

Tijdens onze voorjaarsreis in 2017 hebben we ons bouwproject van de Bethel Primary School afgesloten met de overdracht aan het schoolbestuur. In dezelfde week zijn we op voordracht van onze voorzitter op weg gegaan naar een dorpje verder in de binnenlanden van The Gambia, met de naam Bulock. Het Ministry of Health heeft hiervoor, als een van de laatste locaties, gevraagd om een Medische Hulppost te bouwen, aangezien de dichtstbijzijnde voorzieningen op ruim 35 kilometer langs de “blackroad” verderop zijn te vinden. Een te grote afstand voor mensen die acuut geholpen moeten worden. In Bulock aangekomen werden we al op de “highway” begroet door de bevolking, die ons onder luid gezang het dorp in loodsten naar een plekje onder de bomen aan de rand van het dorp. Daar werd ons duidelijk, dat we op hun bereidheid om zelf mee te werken aan de bouw konden vertrouwen. Er was al een groep bouwers georganiseerd, een bouwcomitee gevormd en de alkalo (burgemeester) en de dorpsraad zegden hun volledige medewerking toe. Afijn, er was geen reden om dit project niet aan te nemen en na ampele overwegingen heeft de groep geadviseerd om dit project maar op te pakken en te realiseren. Dus…….we gaan er maar weer voor, helpt u mee?

DSC05937 DSC05952 DSC05954 DSC05961

We hebben inmiddels tekeningen met een aannemer doorgesproken. De bouwgrond is ontdaan van ongerechtigheden en ligt klaar voor verdere bewerking. We kunnen starten…..

IMG_1115    mei 2017                                 de bouwtekening                en de bouwlocatie

Het wordt een volledig Medisch Centrum met, naast twee ziekenzalen een kraamkamer met eigen douche-/wascel en een uitslaapkamer, een verpleegstersruimte met eigen badcel, een klein lab, magazijntje, een dokters-spreekkamer, administratie en een buiten-wachtruimte. Oppervlakte van ongeveer 12 x 17 meter.

Al met al een prachtig project om onze energie in kwijt te kunnen voor het werven van de benodigde fondsen. We gaan er van uit, dat onze vrijwilligers en onze sponsoren en gulle gevers net zo warm zijn geworden van dit mooie doel. We hopen de bevolking zo snel mogelijk te kunnen helpen aan hun zo lang ontbeerde medische voorzieningen. Wij, als bestuur van de Stichting, hebben er het volste vertrouwen in, dat dit ons weer gaat lukken! En we rekenen op uw onmisbare steun hierbij!

U kunt zo als gewoonlijk uw bijdrage storten op rekeningnummer NL 75 INGB 0000708807.