Nieuwe foto’s van de bouw en ……..

We ontvingen rond de jaarwisseling een paar nieuwe foto’s van de voortgang van de bouw van de Bethel School. Het ziet er zoals gewoonlijk weer gelikt uit! Prima werk! We verheugen ons er op, dat we in februari a.s. met eigen ogen kunnen zien hoe de school in gebruik kan worden genomen, althans voor het eerste gedeelte. Inmiddels hebben we een plaquette ontwikkeld welke we namens de “founders” ( de aandeel-houders) van de Stichting gaan aanbieden en bevestigen aan de muur van de school.

jan 2015 nr 5       jan 2015 nr 6

jan 2015 nr 10     jan 2015 nr 12

Het ziet er toch prima uit, zo! Nog een beetje schilderwerk, deuren en ramen erin, tegels op de vloeren en dan inrichten! Wij zijn benieuwd!

Wij zullen ons alvast druk bezig houden met de voorbereidingen van de ingebruikname. We stellen ons zo voor, dat we alle kinderen, die hier naar school gaan straks, in ieder geval een etuitje met inhoud (pen, potlood, gummetje, eventueel kleurpotloden en puntenslijper enzo) gaan verstrekken. Een aantal mensen heeft hiervoor al het nodige aangereikt of een bijdrage aan geleverd. Hartelijke dank daarvoor! We gaan ze daar erg blij mee maken, want voor hen is het natuurlijk feest!!! En ook dat zullen we ze laten merken!

Bovendien heeft een familie aangeboden om hun 40-jarig huwelijkskado te besteden aan het plaatsen van een aantal speeltoestellen op het terrein. In goed overleg met het schoolbestuur en met hulp van de Stichting “Gambia Speelt Mee” worden er nu in Gambia een paar toestellen aangemaakt. Hopelijk kunnen ze voor de datum waarop we de school in gebruik willen nemen, worden geplaatst.

klim buitelrek tekening   klimrek tekening    kids swing tekening

Een buitelrek,                       een klimrek                  en een kids-swing met autobanden. In overleg is besloten om de eerste twee “demontabel” te plaatsen, zodat bij grote(re) bijeenkomsten de binnenplaats maximaal kan worden gebruikt voor bv parkeerruimte. Op deze wijze heeft de “speelplaats” een multifunctioneel gebruik! Ook bij school-evenementen kan dan de ruimte maximaal worden benut voor alle kinderen. Mogelijk kunnen er in de toekomst meer toestellen worden aangeschaft, zoals bv glijbaan of zo. Voorshands kunnen de kids straks in ieder geval even lekker “ravotten” buiten.