De studio’tjes bij het MC Bulock zijn klaar!

Eindelijk is het zover....!! De studio's (overnachtingsruimten) bij het Medisch Center Bulock zijn afgebouwd en opgeleverd. Onze voorzitter, Wim Annen, heeft bij zijn bezoek afgelopen maand mei de 4 appartementjes overgedragen aan de gemeenschap van Bulock. Ze zien er geweldig uit en zelfs onze lokale vertegenwoordigster, Penda Sowe, die heel veel tijd in de begeleiding van de afbouw heeft gestoken voor de Stichting, is er verrukt over. Ook het bestuur is blij, dat dit project nu definitief is afgerond.

Penda en Wim openen de studio's.

,

We gaan er weer voor!

Vanaf zaterdag 1 mei 2021 zullen we proberen om elke zaterdag de verkoop in de Voorhofkerk in Pesse weer ter hand te nemen. Tijdens de coronacrisis hebben veel mensen de gelegenheid om hun oude spulletjes op te ruimen en daarom is er weer een groot assortiment aan mooie bruikbare artikelen toegevoegd aan de verkoop. U vindt er naast ons enorme scala aan boeken iets van uw gading tussen. Naast de gebruikelijke huishoudelijke artikelen zijn er ook kampeer- en vakantieartikelen, veel kinderspeelgoed en elektrische apparaten ter verkoop. U moet beslist eens aankomen voor een kijkje en u weet, dat u er een goed doel me ondersteunt bij uw aankoop.

Dat moet wel een goed gevoel geven.

Het bestuur verheugd zich op uw komst aan de Hoogeveenseweg 44 in Pesse. Wij zijn er vanaf 10.00 uur en blijven tot 16.00 uur open.

Er zijn inmiddels enige interieurveranderingen uitgevoerd, waardoor het allemaal overzichtelijker en beter uitgestald is.

John Ettema

March 5, 2021

Bij de Stichting mochten we in de afgelopen maanden een paar zeer mooie bijdragen ontvangen van diverse kanten. Enkele vrijwilligers hebben door  middel van verkopen van spullen op Marktplaats een behoorlijk bedrag weten te "scoren". Zo ontvingen we van Klaas en Jetty het schitterende bedrag van 600 euro!!! Geweldig hoor, prachtig werk. Ook een paar donateurs hebben de kas weer aardig gespekt met hun giften. Zo maar spontane bijdragen, omdat men onze doelen in Gambia graag wil ondersteunen. Prachtig toch! We zijn alle gulle gevers uitermate dankbaar voor deze gestes. Het valt in deze corona-tijd niet mee om onze bankrekening op te hogen, we kunnen immers geen grote acties houden en zijn dus afhankelijk van spontane reacties. 
Al met al hebben we het jaar 2020 zeer positief kunnen afsluiten en komen er ook dit jaar al weer diverse giften binnen op onze rekening. Mooi hoor!
Het bestuur is erg dankbaar voor alle ondersteuning, nogmaals BEDANKT!   

Beste mensen, beste wensen.

Aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar de behaalde resultaten en vooruit te blikken op wat nog moet gebeuren. Daarom hier nog een korte terugblik over het afgelopen jaar en een toelichting op de plannen die we hebben voor 2021.

Wat leven we toch in een rare tijd tegenwoordig, dit had niemand kunnen bedenken, het corona-gedoe raakt ons allemaal en het is zo verraderlijk. Wij hopen dat het goed gaat met u, met onze Stichting gaat het ook goed. Weliswaarmaar weinig activiteiten en geen reizen naar Gambia. Ook is het niet mogelijk om nieuwe bouw op te starten, omdat een grondige voorbereiding en het maken van goede afspraken nu eenmaal noodzakelijk is. En ook dan kan het nog steeds misgaan. Zo zijn de studio's bij het ziekenhuisje in Bulock nog steeds niet afgebouwd, want de bouwer laat het afweten, ondanks vele telefoontjes en bemiddelingspogingen. Ooit zal het goedkomen, zelfs in Gambia. Dat geloven we stellig. Voorlopig staat de geplande schoolbouw "on hold", evenals de overige activiteiten. We hebben een bijdrage geleverd aan de Bethelkerk om de ergste (voedsel-)nood te lenigen, waarvoor de Stichting veel dankbetuigingen heeft ontvangen.

Najaarsmarkt opgeschort…..

Onze Najaars rommel- en boekenmarkt in Pesse wordt voorshands op last van de burgemeester opgeschort voor de rest van het jaar. Dus U kunt voorlopig jammergenoeg niet meer rond komen snuffelen in ons ruime assortiment boeken en ons aanbod tweede-hands spullen. Kijk op onze facebook-pagina om te weten wanneer we weer open kunnen gaan voor de verkoop.

Najaarsmarkt Pesse 2020

organiseert

rommel- en boekenmarkt

Op alle zaterdagen t/m 3 oktober 2020
Van 10.00 tot 15.00 uur
In de prachtig gerestaureerde Voorhofkerk
Hoogeveenscheweg 42 te Pesse

  • Leuke spulletjes *
  • Groot assortiment boeken*
  • Alles moet weg!!!!!

klaar voor verzending...

Meer hulp verzonden.

Op 12 juni is er weer een container afgezonden naar Gambia door de mensen van Goods for Gambia. In deze container hebben wij ook wederom een 21 dozen kunnen verschepen voor o.a. onze hulp aan Bulock en de Bethel Church. Hierin zaten onder meer een heleboel schoolspullen en veel kleding. Ook een doos vol optiek is toegezonden aan Doctor Omar Sey.

Hulp in corona-tijd.

Op verzoek van Rev. Patrick Taylor van de Bethel Kerk heeft de Stichting een bijdrage gedaan aan de leverantie van zakken rijst, flessen olie en zakjes uien aan de arme mensen in het dorp Buffulato en de wijk rond de kerk in Serekunda. Een genoegen is het te zien, dat we daarin mogen meewerken aan een stukje verlichting in deze moeilijke periode. De dankbaarheid is groot en dit versterkt de band met de bevolking in deze omgeving. In Buffulato zijn geen voorzieningen, hier in de omgeving wil de Bethel Outreach Ministeries van dominee Patrick Taylor en zijn vrouw Jamesetta graag een nieuwe gemeenschap opbouwen met een school en een kerkje.

Op de foto’s zien we Patrick bij het uitdelen, de verstrekte goederen en hoe de bevolking de gekregen spulletjes mee naar huis neemt.

De Stichting heeft plannen in overweging om in de omgeving een (nieuwe) school te gaan bouwen. De locatie is reeds enkele malen bezocht en ideeën worden uitgewerkt. De Stichting is bezig voldoende (financiële) middelen hiervoor te verkrijgen.

Prachtige giften.

In de afgelopen paar maanden van 2020 zijn er, ondanks de lock-down situatie in ons land, toch nog een paar schitterende financiële bijdragen binnengekomen. In Meppel, in de winkel bij Heppie Kado hebben ze voor ruim 625,= euro aan voornamelijk boeken verkocht ten gunste van onze Stichting. Hartelijk dank voor de inspanningen! Ook onze gedreven “internet-verkoopster” Betty heeft dit jaar al weer maar liefst voor een prachtig bedrag van 1750,= euro weten te verkopen. Schitterend werk! En iedereen bedankt voor de inbreng en medewerking aan deze geweldige resultaten. Dit hadden we niet gedacht in deze tijden van “onwerkbaarheid” en annulering van evenementen. Hiermee krijgen we toch weer een goede hoop voor het kunnen realiseren van onze doelen.

Transport goederen.

Afgelopen week hebben we weer een hoeveelheid dozen met inhoud ingeleverd voor verscheping bij “Goods for Gambia”, onze vaste transporteur. We hebben een aantal dozen gevuld met schoolspullen voor de school in Bulock en de Bethel School, een doos gevuld met optiekmateriaal voor Dr. Omar Sey en dozen met kleding voor Rev. Patrick Taylor om uit te geven aan de armsten in de community. We zijn erg dankbaar voor de gulle gevers van de spullen. En uiteraard onze sponsor ECHauto’s voor het financieren van de transporten. Ook zijn er nog enkele persoonlijke zendingen bijgevoegd. Mocht u ook nog spullen hebben te verzenden of wilt u ons steunen hierbij, neem even contact op met ons.