Hulpverlening aan het Harthouse.

Tijdens de verkenningsreis in 2016 werd ons gevraagd om een bezoek te brengen aan een internaat voor gehandicapte kinderen, genaamd “Harthouse”. En zoals op de gevel is aangegeven is dit werkelijk een “home for children with learning difficulties”,  (“een thuis voor kinderen met leermoeilijkheden”). En na een rondleiding en informatie gegeven door de “huisvader”  Geoff Hunwicks, bleek al gauw dat er hier een schitterend initiatief achter zit. Door de weeks wordt in het internaat een groep van circa 25 meervoudig gehandicapte kinderen opgevangen. Sommige met syndroom van down, maar de meeste met een fysieke en/of psychische beperking. Aangezien er in The Gambia voorzieningen voor deze kinderen, in leeftijd tussen de vijf en vijftien jaar, ontbreken en de ouders niet in de gelegenheid zijn om voor opvang voor hen te zorgen, worden de kinderen in het internaat volledig verzorgd en wordt er tevens getracht om zowel fysieke als geestelijke ontwikkeling te geven. In het weekend worden de kinderen dan door de ouders, veelal de moeder, thuis verzorgd.

DSC05170 DSC05201

Ondanks zeer schaarse middelen doen Geoff en zijn vrouw hun uiterste best het internaat in stand te houden. Door de afhankelijkheid van donaties, in geld en goederen, is de dagelijkse gang van zaken niet altijd gewaarborgd en leiden ze geen normaal leven. Tijdens het bezoek werd er door de groep al spontaan een bijdrage geleverd en de vraag “wat is er zoal direct nodig” is inmiddels gecommuniceerd en verwerkt in een lijstje van benodigdheden. Een inzamelingsactie door de Stichting heeft inmiddels geleid tot verschepen van een aantal artikelen (zie rubriek “nieuws”).

20161116_161019  20161116_111249

Het bestuur is verheugd over de inbreng van veel mensen op dit gebied. Dank u wel allemaal.     We zullen bij de volgende verkenningsreis zeker weer eens een bezoek brengen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en blijven dit soort doelen ondersteunen.