Op reis…..of effe wachte..?

Ook in dit nieuwe jaar willen we weer op reis met een groep “verkenners” en “herhalers”. We hadden een reis georganiseerd en wilden vertrekken op 27 januari. Echter, zoals u hebt kunnen lezen en/of hebt meegekregen uit het nieuws, konden we niet naar Gambia afreizen vanwege onrust na de in de  maand december gehouden presidentsverkiezingen. De al 22 jaar zittende president Yammeh is niet herkozen, aangezien de oppositie zich heeft verenigd en daardoor de meerderheid kreeg van de stemmen voor hun kandidaat Adamo Barrow. Hierna brak er enige onrust uit en werd er niet naar The Gambia gevlogen, anders dan om toeristen teug te halen tot minstens 31 januari. Onze vlucht is daarom geannuleerd door de vliegmaatschappij en we moesten een andere vertrekdatum zoeken. Die is uiteindelijk vastgesteld op 24 maart en we zijn vertrokken met een groep van 17 personen. Ook nu weer een bont gezelschap, alhoewel niet in de oorspronkelijke samenstelling. Op 1 april keerden er 6 mensen terug in Hoogeveen en op 6 april is ook de groep “vakantie-vierders” gezond en wel teruggekeerd. Iedereen heeft weer volop kunnen genieten van de zichtbare en tastbare mooie belevenissen. Het is een bewogen reis geworden, want we hebben de afgebouwde Bethel School kunnen openen en overdragen aan het Schoolbestuur, tijdens een echt geweldige happening op de school. Daarbij hebben we alle kinderen een rugzakje met inhoud kunnen overhandigen en werden we toegezongen en gesproken door hen. Het resultaat mag er dan ook zijn!!!

 

DSC_0067 DSC05884 DSC05893 DSC05918 Daarnaast zijn we ook op locatie geweest om een nieuw project te aanvaarden: we gaan een Medisch Centrum bouwen in Bulock, een dorp ongeveer 40 kilometer van Brikama. In dit dorp en de omliggende regio is geen medische hulp aanwezig in een straal van 35 km langs de “black road”. De circa 20.000 inwoners in dit gebied hebben, zoals door de voormalige Minister of Health Department, Mr. Omar Sie, aan onze voorzitter vooraf had gevraagd, dringend behoefte aan een goede medische voorziening. We werden uiteraard ook hier onthaald op een waar folkloristisch feestje met zang, dans en de nodige vrolijkheid. De locatie was al “bouwrijp” gemaakt.

DSC05937 DSC05961 DSC05954 DSC05952

Na ons bezoek ter plaatse waren we allen overtuigd van de noodzaak en hebben we gezamenlijk besloten om dit als ons nieuwe project te aanvaarden. Verderop op de website meer info hieromtrent.