Overzicht 2022

Allereerst willen wij u hartelijk bedanken voor de steun in het afgelopen jaar. Er waren ook dit jaar veel mensen die onze stichting en de bevolking van Gambia een warm hart hebben toegedragen door ons financieel te ondersteunen. Wij zijn erg blij met de speciale giften van andere organisaties. Met de verkopen op marktplaats komen er regelmatig mooie bedragen binnen en ook het Oud ijzer en Oud Papier levert vaak leuk op, daarbij niet te vergeten onze particulieren giften. Dank allemaal voor uw ondersteuning.  

De activiteiten in de Voorhofkerk in Pesse voor de verkoop van boeken en leuke 2ehands spulletjes is voor onze stichting een mooie bron van inkomsten en we zijn erg blij dat we kosteloos gebruik mogen maken van dit mooie gerestaureerde kerkje.

In Gambia kwam ook langzamerhand het gewone leven weer op gang na de corona. Veel hotels en restaurants hebben moetens luiten omdat er geen compensatie kwam van de regering.

In oktober 2021 hadden we na veel overleg opdracht gegeven voor de bouw van een Medisch Centrum en 2 zusterstudiootjes in Bafuloto. Op 26 april 2022 was de grandioze opening met het bestuur, een aantal vrijwilligers en de Gambiaanse media. Veel dankbaarheid van de overheid en de lokale bevolking.

Afgelopen september hebben we een grandioze benefietavond gehouden in Molenhoeve te Echten, met een verloting en een veiling wat samen  een prachtig bedrag heeft opgeleverd. Een woord van dank voor het personeel van de Molenhoeve wat zich ongelooflijk heeft  ingezet om de avond tot een succes te maken.

In december zijn er afspraken gemaakt voor een sobere viering van ons 10-jarig jubileum, op 18 januari 2023 en het houden van een dreuge worsten verkoop. Zie hiervoor de andere berichten.